Velvære

Berøring kan lindre både smerter og stress, fordi hormonet oxytocin frigives. Det kan være medvirkende til, at vi føler mere velvære, afslappet og vores smertetærskel øges. Den har afgørende betydning for både vores psykiske og fysiske sundhed. 

Behandlinger

Hvordan forløber en behandling?

En behandling starter med en kort samtale. Her spørger jeg lidt ind til, hvorfor du er kommet, og hvad jeg kan hjælpe dig med. Derefter får du rummet for dig selv til at klæde dig af til dit undertøj og lægge dig til rette under tæppet.
Som udgangspunkt starter jeg med at placere dig på briksen og give en Body SDS-behandling. Jeg tilføjer eller blander andre metoder og teknikker efter behov. Hvis jeg vurderer, at det vil være bedre for dig, eller hvis du selv ønsker det, kan jeg vælge at give enten en ren Body SDS-behandling eller en Somatic Experiencing-behandling.
Behandlingen tager afsæt i den konkrete problemstilling, men jeg bruger også mine hænder og min indføling på hurtigt at mærke, hvor kroppen spænder op og holder fast. Ved at afspænde muskulatur og organsystemet skabes der flow – kroppen kommer i balance. Jeg kan også vælge at snakke med dig om de psykiske ting, der kunne være årsag til, at kroppen spænder op – det kan tit være rigtig forløsende og fremkalde gråd.
Afhængigt af dit kropsbehov kan behandling være mere fysisk eller mere subtil og jeg arbejder altid med respekt for dine grænser og ønsker.
Kroppen er et utroligt komplekst og vidunderligt værktøj. Det psykiske, det fysiske og det mentale påvirker hinanden hele tiden og har indflydelse på vores helbred. Spændinger i nakken kan for eksempel komme fra et overbelastet nervesystem, der er på vagt hele tiden, og ondt i maven eller angst kan være symptomer på psykisk pres, måske på grund af overbevisninger, man har lært og stadig sidder fast i.
I mine behandlinger arbejder jeg med hele kroppen, da hele systemet hænger sammen, og årsagen til et problem kan derfor komme fra et helt andet sted end der, hvor symptomerne viser sig. Kroppen gemmer på uforløste traumer og oplevelser, man har haft, selvom det skete for mange år siden. Derfor er det vigtigt at arbejde kropsligt.
Den måde, jeg arbejder på, afhænger meget af din krop. Det er dit behov, og hvordan din krop reagerer under behandlingen, der guider mig i, hvad jeg skal gøre. Jeg arbejder altid kropsligt, men intensiteten, metoden, teknikken og hvor meget du deltager aktivt i processen, afhænger af behovet og kan skifte fra gang til gang.
Nogle gange vil kroppen noget andet, end du selv mener. Det kan ske, at en klient siger, at jeg godt må tage fat og arbejde hårdt, men hvis kroppen viser tegn på frygt eller stress, respekterer jeg kroppen og forklarer klienten, hvorfor jeg ikke gør det. Selv om man mener, at kroppen godt kan “tåle” at blive masseret med kraft, kan kroppen lukke ned, hvis jeg gør det.
Det er vigtigt at forstå, at man ikke kan have modsatte tilstande samtidig. Man kan ikke have en krop, der både er glad og bange på samme tid. Som Bruce Lipton siger: ‘Du kan ikke være i vækst og beskyttelse på samme tid.’ For at kunne komme tilbage til en tilstand af vækst eller glæde, er det nødvendigt at arbejde med kroppens blokeringer og eventuelt de overbevisninger, man har. Derudover skal man også afbalancere både nervesystemet og energisystemet i kroppen.
Kroppen kan først hele sig selv, få det godt og åbne sig, når den føler sig tryg. Det betyder, at nogle gange kan det være meget mere effektivt blot at holde hænderne på kroppen end at give en dyb massage. Mine klienter og jeg har ofte oplevet, at en spænding kan smelte og forløse sig, bare ved at jeg holder hænderne på den.
Jeg har den forståelse, at kroppen kan hele sig selv. Så mit arbejde er at fjerne de blokeringer, der er, og skabe flow igen. På den måde kan kroppen få information om, hvor problemet er, og arbejde videre. Målet med behandlingen er at skabe “fri bane” for selvheling.
En session tager knap en time. Jeg anbefaler, at du drikker rigeligt med vand efter behandlingen. Der kan komme kortvarige bivirkninger som svimmelhed eller humørsvingninger.
Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål.